Seneste indlæg

Front 242 - live @ Amager Bio, København, 11.01.2025

SETLIST: W.Y.H.I.W.Y.G. Moldavia Body to body Don't crash Operating tracks No shuffle Quite unusual Generator Commando mix Hide and seek Red team Take one Masterhit Tragedy >for you< Fix it Welcome to paradise ENCORE: Happiness (more angels) Headhunter ENCORE 2: Work 242

Spaghetti

Spaghetti kan tilberedes på 100-vis af forskellige måder. Og der er virkelig mange lækre spaghetti-retter derude.

MEN. Om fredagen er der kun ÉN rigtig måde at lave spaghetti på. Lige siden så langt tilbage i min barndom, som jeg kan huske, har jeg spist spaghetti hver eneste fredag (med meget få undtagelser, når vi var inviteret ud - eller havde gæster i en særlig anledning). Og hver eneste fredag er spaghettien forberedt på nøjagtig samme måde. Den RIGTIGE måde. Der er INGEN anden måde at spise spaghetti på...om fredagen, vel at mærke.

Faktisk er spaghettien om fredagen en så integreret del i mit liv, at ugedagene hjemme hos os hedder: Mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, spaghettidag, lørdag og søndag.

Nu er det godt nok ikke alle, hjemme hos os, der er lige lykkelige over fredagsspaghettien. Men for mig er det ét af ugens absolutte højdepunkter!

Nok snak. Du er nysgerrig nu. Du vil vide hvordan man laver denne så utroligt enestående spaghetti. Og det kan jeg da godt forstå.

Spaghetti m. bacon (4-6 personer)

Ingredienser:
4 ds. koncentreret tomatpurée á 140 g.
900 g. spaghetti
6-700 g. røget bacon
olivenolie
salt
sukker

1,2 liter vand bringes til kog i elkeddel. De 4 dåser koncenteret tomatpurée hældes i en skål - og en spiseske salt samt en teskefuld sukker tilsættes. Det kogte vand hældes over tomatpuréen og der røres rundt indtil tomatpuréen er blevet flydende.

Bacon'en skæres i store tern (ca. 0,5 x 1,5 x 3,5 cm.), og steges på pande - uden fedstof. Bacon'en indeholder rigeligt fedt i sig selv. Bacon'en steges indtil den er blevet mørkgylden.

Vand bringes til kog i gryde. Når vandet koger tilsættes en teske salt og lidt olivenolie - og vandet skal herefter koge i yderligere ét minut. Herefter tilsættes spaghettien, som koges indtil den er 'al dente'.

Når spaghettien er klar, hældes en passende mængde tomatpurée ud over spaghettien - og det blandes godt. Der bør være tomatpurée nok til overs, som kan serveres i en skål ved siden af - til dem der ønsker lidt ekstra tomamtpurée på deres portion.

Bacon'en serveres i en skål for sig.

Lidt salt og peber tilsættes, efter behov.

Og SÅ blev det fredag!!!



Alt hvad der skal bruges for at lave fredagsspaghetti (der mangler dog en palet og en karklud):

Kommentarer